Головна » 2015 » Березень » 24

Нова нарада в ЦТКЕСУМ порадувала й новими нагородами. Цього разу дипломи Обласного центру туризму і краєзнавства (мені особисто й окремо дітям-гуртківцям) за перемогу в обласному етапі Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України» за напрямком «Нарис-опис» (робота «Зелена Діброва – село козацьке»). Це була остання робота, яку я готував із вихованцями гуртка «Історики-краєзнавці» вищого рівня, учнями колишнього 11-М класу. Ці діти були в мене в гуртку 7 років (!) з 5 по 11 клас включно. Нині вони студенти, але впевнений, що з приємністю згадують подорожі по Черкащині, на Південний Буг і особливо на Закарпаття. Тричі ми були в цьому чудовому куточку України і ці поїздки були нагородою за перемоги у згаданому конкурсі.


Переглядів: 309 | Додав: Joy | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (2)

Ще 14–15 лютого в приміщенні ЧНУ ім. Б. Хмельницького в черговий раз виконував приємні для себе обов’язки члена журі ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (МАН). Моїми колегами по журі в секції «Історичне краєзнавство» вже традиційно були професор ЧНУ ім. Б. Хмельницького, кандидат історичних наук Василь Миколайович Мельниченко та професор ЧДТУ, доктор історичних наук Валентин Миколайович Лазуренко.

Цей конкурс виявляє кращих юних науковців і дослідників серед учнів 9-11 класів в різних наукових напрямках і секціях. Цього року учасниками обласного етапу були троє учнів нашої школи, членів ШНТ «Еврика», переможців міського туру. Серед них і мій вихованець – Дудченко Олександр, який представляв роботу «Краєзнавчими стежками Івана Гуріненка».

Вже не вперше наша секція була найбільш представницька – 26 робіт (!) Її учасниками стали учні з 18 на ... Читати далі »

Переглядів: 316 | Додав: Joy | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)