Головна » 2016 » Травень » 19 » У СУСІДІВ НА КОНФЕРЕНЦІЇ
22:52
У СУСІДІВ НА КОНФЕРЕНЦІЇ

12 травня  разом із своїми вихованцями членами шкільного наукового товариства «Еврика» та гуртківцями ЦТКЕСУМ Ткаченко Мариною (9-М), Дудченком Олександром та Хижняком Іваном (11-М) побували у наших сусідів – Черкаській спеціалізованій школі І – ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г. Шевченка на І регіональній учнівській науково-практичній конференції з історії «Україна відома і невідома – terra incognita». Керівником та ініціатором конференції виступила моя колега – вчитель історії Тетяна Прошко. Добре, що цю ідею підримала адміністрація школи на чолі з Тетяною Скорик. У конференції взяли участь учні Першої міської гімназії м. Черкас, загальноосвітніх шкіл №5, 15, 30, 32, спеціалізованих шкіл № 3, 18, 20, 28 та школи №5 м. Сміли.

Доволі вдалим було відкриття конференції, яке супроводжувалося виступом учасників гри «Сокіл» («Джура»). Це були старшокласники – рій «Ратиборець». Далі юні пошуковці та дослідники працювали у 5 тематичних секціях. Керівниками цих секцій були запрошені гості – історики-науковці: кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри  туризму Східноєвропейського університету менеджменту та права Іван Десятніков; завідувач відділу історії краю ХХ-ХХІ ст., КЗ «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Ольга Мазуренко; завідувач відділу історії краю ХІV-поч. ХХ ст. Сергій Ганницький; старший науковий співробітник відділу історії краю ХХ-ХХІ ст. Денис Кулик; кандидат історичних наук, методист КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованою молоддю Черкаської обласної ради» Тетяна Нераденко. Всі вони (окрім І. Десятникова) мої добрі знайомі і було приємно бачити їх на цьому заході. Їхня присутність засвідчила також вагомість і науковість конференції.

Мої вихованці виступили в двох секціях: «Титанічні постаті на ниві української історії» (доповідь Івана Хижняка) та «Ми діти твої, Україно» (доповіді й презентації Дудченко Олександра і Ткаченко Марини). Керівник останньої Тетяна Нераденко відзначила, наші роботи як кращі і дійсно дослідницькі. Для Івана і Олександра подібні виступи були не вперше, а ось для Марини – це був своєрідний дебют публічного виступу та захисту своєї роботи. І дебют був вдалим!

Переглядів: 262 | Додав: Joy | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 3
avatar
0
1 vchos • 17:49, 30.05.2016
Вітаю з черговими і справді заслужені відзнаки! Брати участь у подібних заходах дуже важливо. Невеличкі, ще шкільні успіхи, виховують характер переможця
avatar
0
2 4338449 • 14:04, 30.07.2016
Шановний Микола Миколайович!
Щиро вдячна Вам за мою участь у цій конференції!
Також я Вам вдячна за мою участь у олімпіаді і минулому році!
Ваші уроки завжди були захоплюючі,Ви-самий кращий і професійний вчитель,я довго буду згадувати Вас,як найкращу людину.
Ніколи не забуду літні нвуково
avatar
0
3 4338449 • 14:24, 30.07.2016
Ніколи не забуду літні науково-досліднинські експедиції по Городищині.
На жаль їх було мало-лише дві,але вони були дуже пізнавальні для мене. Дякую Вам за нові враження від цих поїздок.
Також я завжди буду згадувати розповіді з Вашого юнацького життя.
Щиро дякую,що ознайомили нас зі своїм хобі-колекцією марок.
Щиро дякую,що були з нами так довго-з 5-го по 9-ий клас.
Дякую за Вашу наполегливу працю!
Дякую за Вашу підготовку до екзаменів!
Дякую за ваше терпіння!
З повагою ваша учениця Ткаченко Марина
avatar