Головна » 2015 » Вересень » 17 » У ЛЬВІВ ЗА НАГОРОДАМИ
17:29
У ЛЬВІВ ЗА НАГОРОДАМИ

10-12 вересня, разом з учнями 11-М класу Дудченко Олександром та Хижняком Іваном, в черговий раз побував у Галицькій столиці на урочистостях з нагоди нагородження переможців Міжнародного конкурсу творчих і дослідницьких робіт учнівської та студентської молоді «Мій рідний край-2015». Цього року відправив на конкурс чотири роботи і всі – серед переможців! Це роботи учнів 11-М класу: Дудченко Олександра «Краєзнавчими стежеами Івана Гуріненка», яка посіла І місце в номінації «Краєзнавче дослідження»; Хижняк Івана «Анатолій Лупиніс – останній романтик українського опору» – І місце в номінації «Україна на новому шляху»; Вертипорох Кристіни «Солдатська вдова Горпина Мороз» – ІІ місце в номінації «Видатні жінки України» та робота учениці 9-М класу Ткаченко Марини «Валява – село «Урожайне» – ІІІ місце у номінації «Історія мого краю». Олександр та Іван отримали також іменні стипендії в розмірі 1 250 грн. від Міжнародного благодійного фонду «Смoлоскип»!

Цьогоріч свято нагородження відбувалося протягом трьох днів. 10 вересня ми були учасниками круглого столу «Україна у нас єдина», а наступного дня, у великій сесійній залі Львівської Міської ради (за адресою пл. Ринок, 1), проходило головне дійство вшанування переможців. Розпорядницею заходу, як завжди, була заступник голови Союзу українок України пані Ростислава Федак. Традиційно всіх присутніх  привітав священик і пролунала спільна молитва «Отче наш». Серед учасників нагородження були конкурсанти та їх наукові керівники із 20 областей України. Особливо тепло вітали присутні делегації з Луганської та Донецької областей. Черкащину представляли 19 робіт-переможців з Черкас, Шполи, сіл Лебедин Шполянського, Шевченкове Звенигородського та Ятранівка Уманського районів. Третього дня була екскурсія  «Малий центр» по давній історичній частині міста Лева, під час якої ми пересувалися «чудо-поїздом» (яскравим екскурсійним авто-потягом).

Поза офіційною програмою вже традиційно зустрічався з сестрою сліпого поета Миколи Красюка Ліною Глуховською та відвідав ХХІІ Міжнародний книжковий форум де зустрічався з головним редактором видавництва «Карпати» (Ужгород) Борисом Кушнірем і директором видавництва «Брама-Україна» Олександром Третьяковим (як і в попередній раз – єдиним представником черкаських видавництв). За перші 1,5 години перебування на форумі вживу (за крок від себе) побачив чимало представників письменницького і політичного бомонду. Серед них Дмитро Павличко, Юрій Винничук, Іван Драч, Левко Лук’яненко, Андрій Садовий, Валентин Наливайченко, Антін Мухарський та ін. Запам’яталася також прогулянка Личаківським кладовищем та центром вечірнього Львова. Один з моїх учнів (Дудченко Олександр) вперше був у Львові, тож для нього ця поїздка була особливою. Львів вартий  гарних відгуків і захоплення! А той, хто побував у ньому хоч раз неодмінно буде шукати можливості побувати тут ще раз!

 

 

Переглядів: 344 | Додав: Joy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 vchos • 05:11, 18.09.2015
Щиро вітаю! Побувати у Львові в період золотої осені - неймовірне задоволення!
avatar