Головна » 2014 » Листопад » 12 » ПРО ЧЕРКАСИ ДЛЯ ГОСТЕЙ ЗІ СЛОВ'ЯНСЬКА
20:45
ПРО ЧЕРКАСИ ДЛЯ ГОСТЕЙ ЗІ СЛОВ'ЯНСЬКА

Про Черкаси для гостей із Слов’янська

 

Вже не вперше, на запрошення Департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому, я виконував роль гіда-екскурсовода для гостей нашого міста. Цього разу, з 13 по 15 жовтня 2014 року, в Черкасах перебувала делегація з м. Слов’янськ, який тривалий час був найгарячішим місцем в зоні АТО. Гостями обласного центру стали 33 учні та 7 викладачів зі Слов’янської школи № 15. Це найкращі представники школи – переможці різноманітних конкурсів та олімпіад, учні 4-х та 11-х класів. 

Для них була передбачена цікава і змістовна культурна програма: відвідини Холодного Яру, Чигирина, Звенигородщини, Канева. В перший день гості побували у наших сусідів – Черкаської спеціалізованої ЗОШ №28, відвідали зоопарк, ознайомилися з Черкассами, побували у спеціалізованій школі-ліцеї №17. А знайомив з Черкасами їх я.

До початку зустрічі було цікаво: які вони – діти, що бачили сучасну війну? Мабуть трохи пригнічені, занепокоєні, недовірливі? На щастя мої передбачення були помилковими.  Діти, як діти. Веселі, допитливі, виховані! Модні і сучасні! Російськомовні, але з розумінням того, що вони теж частинка України! Думаю, що візит на Черкащину їх ще більше в цьому переконав. «У вас тут пахне Україною!» – відгукувалися наші гості.

Діти й вчителі зі Слов’янськa із захопленням вислухали розповідь про виникнення Черкас, його славну історію і сьогодення; побували на площі 700-річчя міста, в річковому порту, Долині троянд, на Пагорбі Слави та Хрещатику. Особливо їх вразили наші Дніпровські краєвиди.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 266 | Додав: Joy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar