Головна » 2015 » Січень » 31 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОГО КРАЄЗНАВЧОГО ВИДАННЯ
23:54
ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОГО КРАЄЗНАВЧОГО ВИДАННЯ
21 січня 2015 року у читальному залі Городищенської районної бібліотеки відбувся краєзнавчий захід, на якому громадськості міста і району було презентовано чергове видання городищенських краєзнавців – книжку «Легенди і перекази Городищини». Матеріали фольклорної збірки підготували працівники бібліотек району. На запрошення упорядника видання Т.М. Горідько до цього проекту був залучений і я, надіславши ряд переказів і легенд, в т.ч. і власноруч записаних від старожилів району. Вміщені в книзі легенди та перекази розповідають про важливі події в історії Городищини, життя і вчинки земляків, окремі населені пункти краю та походження їх назв. Видання присвячене пам’яті відомого подвижника краєзнавства Івана Петровича Гуріненка (1944–2000).
Символічно, що з презентацією книги співпала ще одна подія – утворення районного осередку Національної спілки краєзнавців України. У цей день квитки членів професійної творчої спілки отримали В.Г. Чос, О.І. Осипенко, Т.М. Горідько, які проводять активну роботу на краєзнавчо-просвітницькій ниві. Зауважу, що Володимира Чоса я залучив до Спілки ще у 2009 році. Просто був неузгоджений формальний момент, пов’язаний із квитком. Ідея розширити Городищенське представництво у Спілці належить В.М. Мельниченку та М.І. Борщу. А реальну роботу з новими кандидатами провів я. Мої зусилля увінчалися успіхом: три члени – це вже хоч і малий, але окремий осередок! Тож бажаю «молодим» спілчанам плідної і творчої роботи на краєзнавчій ниві!
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 297 | Додав: nicos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Володимир Чос • 08:46, 05.02.2015
Презентація збірки була дуже цікавою. Шанувальники місцевої історії змогли поспілкуватися, поділитися враженнями. Збірка «Легенди і перекази Городищини» хоч і невеличка за обсягом, але багата за змістом. У своєму виступі я наголошував на важливості таких видань. Хоч поліграфія нині дуже дорога, але необхідно вишуковувати всі можливості, щоб краєзнавчі дослідження були належно оформлені і опубліковані, щоб ці скарби не були втрачені, а у вигляді книг дійшли до наступних поколінь!
avatar