Головна » 2016 » Березень » 29 » ПОЧЕСНИЙ ГІСТЬ ТА ЧЛЕН ЖУРІ
23:09
ПОЧЕСНИЙ ГІСТЬ ТА ЧЛЕН ЖУРІ

В минулу п’ятницю, вперше за багато років, мав офіційне звільнення від уроків, як учасник Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». Ця дводенна конференція відбувалася на базі Черкаського обласного Центру роботи з обдарованими дітьми. Її співорганізаторами виступили управління освіти і науки облдержадміністрації та Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсії учнівської молоді (ЧОЦТКЕУМ) за сприяння Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

У заході взяли участь делегації з 12 областей України та пошуковці 15 районів і 4 міст Черкащини. Географія учасників охопила майже всі куточки України, адже серед делегацій були учні та їхні керівники із Сумської (Північ), Миколаївської (Південь), Закарпатської (Захід), Донецької (Схід) та ін. областей. Загальна кількість учасників більше 90 осіб.

На відкритті та пленарному засіданні я був почесним гостем. З вітальним словом виступили гості з Києва та представники місцевої влади. Виступи поєднувалися з чудовими музичними номерами, які для учасників конференції підготували юні таланти спеціалізованої школи №20. З окремими доповідями виступили  науковці Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького Сергій Корновенко, Вікторія Кірєєва, Юрій Присяжнюк. Мені особисто сподобався виступ останнього. Якщо так звучать всі лекції Юрія Петровича, то я заздрю його студентам. Цікаво і пізнавально!

Надалі юні пошуковці працювали в трьох секціях. Я був членом журі (чисто формальним, адже це конференція, а не конкурс) в секції: «Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності». Із задоволенням слухав як діти презентували свої пошукові роботи. Приємно, що серед них була і робота з Городищини. Це робота учениці 9-А класу Городищенської ЗОШ №1 Глазунової Олени «Наш земляк Василь Федорович Симиренко – визначний український підприємець, учений-технолог, меценат української культури та науки» (науковий керівник – вчитель історії та правознавства Мусієнко Віталій Іванович). Вдало зроблена презентація до неї розкрила життєпис нашого талановитого земляка Василя Симиренка.

Серед інших запам’яталися роботи про наших сучасників – героїв АТО, зокрема, робота учнів 8-Б класу Яланської Світлани, Поліщук Анастасії та Нікітченко Дениса Єрківської ЗОШ (науковий керівник – Янворська Лариса Василівна) та робота учнів Далібожак Софії, Сілко Анастасії та Панасюк Андрія Смілянської спеціалізованої школи №5 (науковий керівник – Денщиков Юрій Вікторович). Серед наших гостей відмітив роботи про Нестора Махна, Дмитра Багалія, Августина Волошина та ін. Власне слабих робіт і не було. Всі підготовлені гарно, як і потрібно для Всеукраїнського рівня.

Окреме слово подяки приймаючій стороні, працівникам (ЧОЦТКЕУМ). Вони доклали максимум зусиль, щоб конференція пройшла успішно. Думаю, що гості Черкащини лишилися зодоволені і екскурсією Черкасами, що була ввечері першого дня й поїздкою до Чигирина, яку їм організували на другий день.

В мене від заходу залишилися лише приємні враження. Якщо ця конференція стане традиційною буду залучати до неї своїх вихованців.

 

 

 

Переглядів: 307 | Додав: Joy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar