Головна » 2014 » Листопад » 21 » НА КОНКУРСІ "ВЧИТЕЛЬ РОКУ-2015"
21:25
НА КОНКУРСІ "ВЧИТЕЛЬ РОКУ-2015"

На конкурсі «Вчитель року-2015»

 

Цього року, на прохання адміністрації, я взяв участь у Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року-2015» як вчитель правознавства.  Спочатку був шкільний тур, а далі, як представник школи, змагався вже на відбірковому І (міському) турі конкурсу. Треба було представити про себе інформаційну картку, портретне і сюжетні фото, відеоролік-самопрезентацію (до 1 хв.), відеоролік-представлення власної педагогічної ідеї (до 5 хв.), створити й наповнити власний педагогічний сайт чи блог (!), пройти тестування з педагогіки, психології та по предмету, а також дати відкритий урок в чужій школі з чужими дітьми. Дякую, що мені допомогли в цій справі одинадцятикласник Задворний Ростислав, як відеооператор і режисер роликів, заступник директора Яхненко Ольга Вікторівна та вчитель технічної праці Антіпов Володимир Олександрович, за їх озвучення; син Сергій та випускник школи Лужановський Антон за створення сайту. Урок випало давати учням 10 класу Першої міської гімназії. Був він цікавим і вдалим, сподобався і дітям і членам журі.

А 20 листопада, на сцені обласного Будинку вчителя відбувся фінал міського туру. В ньому брали участь шестеро педагогів – викладачів правознавства та історії, трудового навчання, хімії, української мови та літератури, образотворчого мистецтва. Змагалися ми у чотирьох конкурсах: «Фірмова страва», «Знавці своєї справи», «Експрес-вікторина» та «Педагогічні ситуації».  (За консультації й малюнки окрема подяка моїм колегам Щур Ірині Володимирівні та Штихаренко Ірині Петрівні). Змагання відбувалися в напівігровій формі, тож ми мали можливість не лише продемонструвати свої педагогічні здібності, але й розуміння дитячої психології, почуття гумору, креативність, винахідливість тощо.

За підсумками фінального туру я посів ІІ місце від офіційного журі та І – від альтернативного (його складали переможці міського туру попередніх років)! Отримав як призи цифровий фотоапарат і праску та... «перепустку» на обласний тур!

Переглядів: 781 | Додав: Joy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 111 2 »
avatar
0
1 Володимир Чос • 20:43, 24.11.2014
Микола Миколайович, вітаю з заслуженою відзнакою! Ви справді той учитель, який має що розповісти і в якого є що повчитися!
avatar
0
2 Garfild_Big • 22:19, 27.11.2014
Мої Вам щирі вітання. Приємно, що у нас в школі є такі вчителі smile
avatar
0
3 fimasigalov • 10:48, 01.12.2014
TR
avatar
0
4 fimasigalov • 12:27, 01.12.2014
Уважаемый Николай Николаевич.Разрешите поздравить Вас с заслуженной наградой первого этапа конкурса "Учитель -2015 года".Пользуясь случаем,хочу обратиться в Жюри конкурса и ко всем людям ,знающим Николай Николаевича Щербину.Уважаемые господа.У меня нет  сомнения ,что учителя,участвующие в конкурсе,достойные люди ,настоящие профессионалы,преданные святой цели-обучению молодого поколения Украины.Вместе с этим хочу отметить ,что Николай Николаевич посвятил не малую часть своей жизни исследовательской деятельности истории области.Его исследования о 2-й мировой войне,о знаменитых согражданах,были не раз освещены в прессе.Эта  важная деятельность на благо будущих поколений,на благо истории объединяет людей мира,проживающих на разных континентах.Я уверен,что эти строки,как и вся профессиональная деятельность Учителя и Гражданина Украины Николая Николаевича Щербины утверждают его,как самого вероятного претендента на победу в конкурсе. Успехов всему народу Украины с такими учителями. Ефим Сигалов.Израиль.Пардес-Хана-Каркур.
avatar
0
5 vkikot • 15:16, 04.12.2014
Шановний Миколо Миколайовичу, щиро вітаю з перемогою. Вважаю це - заслужено. Бажаю подальших успіхів! З повагою Кикоть В. М.
avatar
0
6 krupaoleg1967 • 16:32, 11.12.2014
Шановний Миколо Миколайовичу! Хотів би відмітити ряд Ваших публікацій на сайтах Городищени зокрема та Черкащини в цілому на тему історії єврейських громад і особливо щодо періоду Великої Вітчизняної війни.Об"єктивна оцінка подій та взаємовідносин наших двох народів-українського та єврейського-це свята справа, котра перетворює Ваші дослідження у своєрідне налагодження ,.мостів" між народами,справжню ,,народну дипломатію". Бажаю Вам подальших успіхів, міцного здоров"я та наснаги, а Вашій державі пережити складні часи та вийти на новий, успішний період історичного розвитку та становлення сучасного суспільства. З повагою, зі Святої Землі Народу Ізраїля-Олег, м.Хадера.
avatar
0
7 uraznata • 19:15, 11.12.2014
Миколо, вітаю із перемогою у професійному конкурсі. Радію, що твою любов до професіі, твої знання і професійний рівень високо оцінили журі, фахівці та учні. Бажаю тобі подальшого зростання у своїй професії. Наталія, м. Запоріжжя
avatar
0
8 45tom • 21:38, 31.12.2014
Микола Миколайович, і я  вітаю з заслуженою відзнакою!Користуючись нагодою вітаю з Новим роком!Успіхів Вам і натхнення!
avatar
0
9 Vik-tor • 21:53, 31.12.2014
Шановний Миколо Миколайовичу! Вітаю Вас із заслуженою нагородою. Але вірю, що Ваші справжні нагороди ще попереду і найвищою з них будуть Ваші учні, які продовжуватимуть розпочату  Вами справу та краєзнавчі дослідження. Заради цього варто жити і творити!
avatar
0
10 alex-482005 • 22:12, 31.12.2014
Шановний Миколо Миколайовичу, вітаю Вас із заслуженою перемогою і очікую нових повідомлень про Ваші краєзнавчі пошуки, про городищан і Городище - Ви в цьому неперевершений! Знамтупаючи 2015 Вас, Ваших рідних і близьких! Міцного здоров'я рдинного благополуччя, снаги і сили на нові звершення, миру і спокою.
Слава Україні!
1-10 11-11
avatar