Головна » 2015 » Листопад » 30 » НА КОНФЕРЕНЦІЇ В КИЄВІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ВАЛЯВУ
22:37
НА КОНФЕРЕНЦІЇ В КИЄВІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ВАЛЯВУ

24 – 25 листопада 2015 року мої вихованці, учні 11-М класу Хижняк Іван та Коваль Денис, побували у місті Києві на Всеукраїнській  конференції за темою: „Історико-географічна експедиція „Історія міст і сіл України”: підсумки та досягнення”. Захід був організований Міністерством освіти і науки України, Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді у партнерстві з Національною спілкою краєзнавців України та Українським  географічним товариством. Він анонсувався як збір переможців Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України», яка тривала з 2005 по 2015 роки. Всі ці 10 років мої гуртківці були учасниками експедиції і нами було підготовлено 10 пошукових робіт в номінації «Нарис-опис». Майже всі з них ставали переможцями обласного етапу, а 6 останніх – ще й республіканського! Найвдалішою була робота про Мліїв – в десятці кращих робіт України вона за рейтингом була четвертою! У 2010-2012 роках я із своїми вихованцями тричі побував взимку у мальовничому селі Осій Іршавського району Закарпатської області в Центральному таборі учнівської молоді України. Це була нагорода за наші перемоги! Тоді ми об’їздили все Закарпаття, а на зворотній дорозі ще й тричі побували у Львові!

Як кращі пошуковці гуртка «Історики-краєзнавці» ПНЗ м. Черкас ЦТКЕСУМ Іван та Денис стали членами делегації від Черкаської області. Разом з ними Черкащину представляли і кращі пошуковці районного туристсько-краєзнавчого клубу «Альта» із с. Будище Черкаського району (керівник Анатолій Мефодійович Журило). Цей колектив був багаторічним переможцем експедиції в номінації «Маршрут». Не раз ми з ними зустрічалися і на Закарпатті. Очолювала делегацію методист Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Світлана Петрівна Турченюк.

Програмою конференції було передбачено пленарні засідання та виступи учнів – представників делегацій, пішохідні оглядові екскурсії  м. Києвом, огляд Національного музею народної архітектури та побуту України (с. Пирогово).

Член гуртка «Історики-краєзнавці» Хижняк Іван прокоментував присутнім презентацію «Валява – село «Урожайне», яка була створена за матеріалами останньої конкурсної роботи. Діти з різних куточків України з цікавістю прослухали розповідь та переглянули презентацію про історію та сучасність одного з мальовничих сіл Черкащини.

На завершення учасники конференції завірили, що продовжуватимуть й надалі займатися краєзнавчою, пошуково-дослідницькою роботою з вивчення історичної спадщини України.

                                                                                               

Переглядів: 404 | Додав: Joy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar