Головна » 2015 » Вересень » 8 » ЕКСКУРСІЯ ДО м. ЧИГИРИН
22:24
ЕКСКУРСІЯ ДО м. ЧИГИРИН

5 вересня 2015 року дві групи  учнів нашої школи 7-х та 10-х класів відвідали м. Чигирин – першу столицю Української держави. Ця неочікувана екскурсія була подарована учням школи депутатом Черкаської міської ради  Араїком Рафіковичем Мкртчаном. Він вже не вперше виступає спонсором різноманітних заходів для наших учнів.

Я особисто був у ролі супроводжуючого та гіда-екскурсовода, оскільки розповідав дітям про всі населені пункти, які ми проїжджали від Черкас до Чигирина. Коротко про топоніми, з історії поселень та про видатних людей, уродженців сіл і міст по Чигиринській трасі.

В Чигирині користувалися послугами професійних екскурсоводів і дізналися багато цікавого про колишній замок, про Богдана Хмельницького, про період Національно-визвольної війни українського народу середини ХVІІ ст. Особливо вразили екскурсантів чудові краєвиди із Богданової гори, залишки кам’яного кар’єру на ній та відновлений бастіон Дорошенка. Пізнавальною була і екскурсія до музею Богдана Хмельницького. Поїздка  залишила гарні враження.

Добре, коли держава сприяє розвитку туризму й збереження історичних пам’яток.

Переглядів: 339 | Додав: Joy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar