Головна » 2014 » Грудень » 19 » ЕКСКУРСІЯ ДО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ м. ЧЕРКАСИ
22:41
ЕКСКУРСІЯ ДО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ м. ЧЕРКАСИ
Екскурсія до дня визволення м. Черкаси

Напередодні 14 грудня 2014 року і 71-ї річниці визволення міста Черкаси від німецько-фашистських загарбників Центр туризму організував автобусну екскурсію за краєзнавчим маршрутом „Визволення м. Черкас у 1943 році”. Цей туристсько-краєзнавчий маршрут я розробив ще у 2005 році і вже не раз школярі Черкас, учасники гуртків ЦТКЕСУМ, були його екскурсантами.
Цього року, разом з керівниками гуртків, було 50 учасників. Як автор і гід-екскурсовод я розповів присутнім про трагедію Дніпровського десанту, форсування Дніпра, початок Черкаської операції, чотири штурми міста, про героїв-визволителів. Ми побували у Дахнівці, Соснівці, парку Перемога, на залізничному вокзалі, в центрі міста і закінчили маршрут на площі Слави та меморіальному комплексі Пагорб Слави. Діти й дорослі почули розповідь про ті героїчні події, побачили пам’ятки і пам’ятні місця, що знаходяться в межах обласного центру і пов’язані з подіями Черкаської наступальної операції та вшанування пам’яті воїнів-визволителів.
Про страшну війну 1941-1945 років треба знати і пам’ятати, щоб жахливі події більше ніколи не повторилися. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожен клаптик рідної землі до останнього подиху, до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Історія, на жаль, повторюється і нині знову йде війна на Сході України. Проте ворог не пройде! Сучасні герої достойні своїх дідів та прадідів. Вони переможуть! І Україна знову буде вільною та єдиною!
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 306 | Додав: nicos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Вовун • 14:09, 26.12.2014
Актуальність екскурсії важко переоцінити, а зацікавленість дітей визначалася прагненням зрозуміти події давно минулої війни, емоційно близько сприймаючи війну сьогодні. Педагогічна майстерність Миколи Миколайовича, його багаторічний досвід історика і краєзнавця вкотре забезпечили цьому заходу популярність, змістовність і захопливі відгуки дітей та дорослих.
avatar