Головна » 2015 » Травень » 12 » ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ У НОВОМУ ФОРМАТІ
22:56
ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ У НОВОМУ ФОРМАТІ
Цьогоріч святкування Дня Перемоги відбувалося по новому, не традиційно і проєвропейськи. Головний акцент свята переходить на 8 травня, як День пам’яті і примирення. 9 теж святкували, але більш скромно, без помпезності і мілітаризму. І саме головне – святкували 70-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Термін Велика Вітчизняна відходить в історію.
8 травня у нашій школі був урочистий захід і концерт. Все як завжди, але й по новому. Із шести запрошених гостей 1 справжній (93-річний!) і доволі жвавий ветеран минулої війни; 2 – ветерани Збройних Сил СРСР, воїни-інтернаціоналісти; 3 – бійці АТО (захисник Донецького аеропорту і учасники боїв під Дебальцево). Виступав лише перший, але в кінці згадав своїх наступників, подякував бійцям АТО, потис руку і обняв кожного із них.
9 був з колегами по школі в центрі міста на мітингу до Дня Перемоги. Свято відбувалося на Соборній площі. Коротко і патріотично. За 25 хвилин. Далі міні-парад і хода на Пагорб Слави. Без традиційних живих коридорів із школярів (на які нас зганяли щороку), буфетів, розваг і «солдатської каші».
В дні святкувань отримав поздоровлення від Олега Крупи з Ізраїлю та від однокурсника Сергія Торчинського з Німеччини. Колишні громадяни СРСР не забувають там це свято!
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 287 | Додав: nicos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar